Omega Araştırma 2015-2016 ve 2017 Yıllarında İlk 500 Hizmet İhracatçısı İçerisinde Yer Almıştır.

Omega Araştırma, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı araştırmalarına göre ilk 500 hizmet ihracatçısı içerisinde sırada yer almıştır.

Sağlık Araştırmaları alanında Türkiye’nin öncü kuruluşu olan Omega Araştırma, katma değerli hizmetlerini sadece Türkiye’ye değil, yurtdışına da sağlamakta ve bu sayede ülkemize döviz girdisi sağlamaktadır. 2015- 2016 ve 2017 yıllarında Omega Araştırma İlk 500 Hizmet İhracatçısı listesine girebilen tek araştırma şirketi olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

T.C. Ekonomi Bakanlığı katkıları ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda 2015 yılında ilk kez gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırması ödül töreni  24 Aralık 2016 Cumartesi günü İstanbul Ataköy Hyatt Regency de gerçekleştirilmiştir.

Türk hizmet sektörünün geliştirilmesi ve potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla, 2015 yılında gerçekleştirilen hizmet ihracatı baz alınarak belirlenen şampiyonlara ödülleri, Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım’ın teşrifleriyle onurlandıracakları ödül töreninde takdim edilmiştir. Hizmet sektöründe Omega Araştırma ilk 500 hizmet ihracatçısı arasında 2015 yılı için 426. sırada yer almıştır.

İlk sırayı THY aldı

“Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasında Türkiye Genelinde ilk sırayı Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı alırken, onu sırasıyla Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş, Sun Ekspress, Gap İnşaat Yatırım ve Ticaret A.Ş, Atlas Global, Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş, Netlog Lojistik Grubu, Odeon Turizm İşletmeciliği A.Ş, Taha Kargo Dış Ticaret A.Ş takip etti.

Başbakan Yıldırım’dan ihracatçılara övgü

Başbakan Binali Yıldırım hizmet ihracatının şampiyonlarına ödüllerini verdikten sonra yaptığı konuşmada hizmet işinin akıl işi olduğunu söyleyerek, “Akıl teri ile para kazanmayı daha fazla artırmalıyız. Gelişmenin yolu bu. Akıl şu anda birçok şeyin üzerindedir. Ülkemizi dünyanın her tarafında tanıtan ihracatçılarımıza hükümetimiz ve milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

Zeybekci: “Destekler devam edecek”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de mal ve hizmet sektörleri için verdikleri desteklere devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi: “Bize150 milyar dolar mal ihracatı yetmez bunu daha yükseklere çıkarmalıyız. Bunun için yöntem değiştirmeliyiz. 2017’de önemli bir başarı elde etmek istiyoruz. Bunun için bir seferberlik başlattık.  Hizmet ticaretinin de önü açılacak. Bütün gayretlerimiz tek tek yerine geliyor. İhracata dayalı büyüme için harekete geçtik. Başbakanımızın talimatı ile fuarlarla ilgili destekleri ikiye katladık. İhracat desteklerini de üç katına çıkardık.”

Törene katılan bakanlar dereceye girenlere ödüllerini verdiler

TİM ev sahipliğinde ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin desteğiyle düzenlenen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırması kapsamında 11 farklı sektörde hizmet ihracatının şampiyonları ödüllendirildi. Sektörün potansiyelini gözler önüne seren ihracat şampiyonları ödüllerini Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın elinden aldı.